Cărțile autorului Baha Tahir

Baha Tahir s-a nascut in 1935 la Cairo. A studiat istoria si jurnalismul la Universitatea din Cairo, iar la scurt timp dupa absolvire a inceput sa lucreze la Radio 2, canalul cultural al Radiodifuziunii Egiptene. Un foarte virulent comentator social in anii ’60, el a fost activ in cercurile intelectuale de stinga. In anii ’70, in timpul regimului lui Anwar Sadat, si-a pierdut slujba la radioul de stat si i s-a interzis sa mai publice, astfel ca in 1981 a decis sa emigreze in Elvetia si sa lucreze ca traducator la Natiunile Unite. A debutat in 1985, cu romanul La est de palmieri, caruia i-au urmat alte cinci, printre care Matusa Safiyya si manastirea (1991, Premiul Giuseppe Acerbi in 2000) si Iubire in exil (1995). A devenit curind unul dintre cei mai apreciati si mai cititi autori contemporani si, in 2008, a fost primul laureat al International Prize for Arabic Fiction, acordat celui mai bun roman publicat in limba araba, pentru Oaza de la asfintit.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.