Cărțile autorului Alice Voinescu

Alice Voinescu (1885-1961), eseista, scriitoare, traducatoare, critic de teatru. Absolventa a Facultatii de Litere si Filozofie din Bucuresti, si-a luat doctoratul la Sorbona in 1913, fiind prima romanca doctor in filozofie. A fost profesoara de estetica si istorie la Conservatorul Regal de Muzica si Arta Dramatica si a sustinut numeroase conferinte pe teme sociale si culturale la radio si la Universitatea Libera din Bucuresti. A luat atitudine impotriva legionarilor in urma asasinarii lui Nicolae Iorga. In timpul regimului comunist a fost inchisa la Jilava si Ghencea, apoi a avut domiciliu fortat in comuna Costesti, linga Targu Frumos. A publicat lucrari de filozofie, estetica si teatru, intre care: Montaigne (1936), Aspecte din teatrul contemporan (1941), Eschil (1946). Postum au aparut volumele Scrisori catre fiul si fiica mea (1994) si Scrisori din Costesti (2001).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.