Cărțile autorului Irina Petraș

Irina Petras (n. 27 noiembrie 1947, Chirpar, Sibiu). Doctor in litere (1980), cu o teza despre Proza lui Camil Petrescu (transformata in debut editorial in 1981). Intre 1990 si 2012, redactor la Editura Didactica si Pedagogica, apoi la Casa Cartii de Stiinta. Presedinta Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din Romania (din 2005). Cronicar/recenzent literar la Apostrof, Romania literara, Tribuna, Contemporanul. Ideea europeana, Steaua etc.
A semnat peste 30 de volume de critica, istorie si teorie literara, intre care Camil Petrescu. Schite pentru un portret, Teoria literaturii – dictionar-antologie, Panorama criticii literare romanesti. Dictionar ilustrat, 1950-2000, Ion Creanga, povestitorul, Teme si digresiuni. Scriitori clasici si moderni, Literatura romana contemporana. O panorama, Divagari (in)utile. Viata si literatura, si eseuri: Stiinta mortii, Feminitatea limbii romane. Genosanalize, Despre locuri si locuire, Moartea la purtator. Stari si cuvinte etc.
A tradus carti de Henry James, Marcel Moreau, Jacques De Decker, Jean-Luc Outers, Michel Haar, G.K. Chesterton, Philip Roth, Michel Lambert etc.
Alte detalii: www.irinapetras.ro.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.