Cărțile autorului George Panu

George Panu (1848-1910), jurist, memorialist, publicist, critic literar si om politic. Absolva literele la Universitatea din Iasi, iar in 1872 devine membru al „Junimii”. Ajutat de Titu Maiorescu, obtine o bursa si studiaza istoria, literele si stiintele juridice la Paris si Bruxelles. Isi ia doctoratul in drept la Bruxelles si revine in tara in 1879, profesind ca procuror, apoi ca avocat. Devine membru al Partidului National Liberal; este deputat din partea acestui partid si sef de cabinet al Ministerului de Interne. In 1887 publica celebrul pamflet antidinastic Omul periculos, care ii atrage o condamnare la doi ani de inchisoare. Se sustrage de la pedeapsa fugind in strainatate, unde va ramine un an. Se alatura Partidului Conservator, pe care il va parasi in 1901, pentru a se reapropia de liberali. Activitatea sa politica a fost dublata de o intensa activitate publicistica. A editat si a colaborat la mai multe periodice, intre care Cronica, Ziua, Convorbiri literare si Epoca. S-a remarcat de asemenea prin volumul Portrete si tipuri parlamentare (1893). In 1908 a aparut primul volum din Amintiri de la „Junimea”. George Panu a murit in 1910, anul in care pregatea pentru tipar al doilea volum al Amintirilor.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.