Cărțile autorului Alain Fournier

Alain-Fournier (1886-1914) este renumit pentru Cararea pierduta, romanul sau cu tenta autobiografica. Considerat autor al unei singure carti, Alain-Fournier a scris insa si poeme in vers liber si nuvele, adunate pos­tum intr-un volum (Miracles, Gallimard, 1924). Cararea pierduta, pentru care avea schite inca din 1905, este publicat in 1913 si putin lipseste ca autorul sa pri­measca pentru el Premiul Goncourt. Incepe si Colombe Blanchet – roman inspirat de campaniile militare la care a participat –, dar nu reuseste sa-l termine, fiind ucis in razboi, in timpul unei misiuni. Postum i-au fost publi­cate opt volume de corespondenta, de o certa valoare fiind scrisorile catre Jacques Riviere, imagine impresio­nanta a vietii literare din Belle Epoque.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.