Cărțile autorului Guy de Maupassant

Guy de Maupassant (1850‑1893), nuvelist si romancier, considerat precursorul povestirii moderne si un maestru al fantasticului. Desi cariera sa literara a fost foarte scurta, acoperind doar un deceniu (1880‑1890), Maupassant s‑a impus ca unul dintre cei mai importanti scriitori francezi ai secolului sau. Operele sale, caracterizate prin forta realista, prezenta fantasticului si pesimism, dar si printr‑o rafinata arta stilistica, au inspirat autori ca Somerset Maugham sau Henry James, iar multe dintre ele au fost ecranizate. A scris sase romane – Une vie (1883), Bel‑Ami (1885), Mont‑Oriol (1887), Pierre et Jean (1888), Fort comme la mort (1889), Notre cœur (1890) –, 300 de nuvele si povestiri, intre care celebrele Boule de Suif (1880), Le Horla (1887) si Qui sait? (1890), dar si piese de teatru, carti de calatorie si versuri. La Editura Polirom a mai aparut volumul Un caz de divort. Povestiri fantastice (2013).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.