Cărțile autorului Constantin Abăluță

Constantin Abaluta s-a nascut in 1938 la Bucuresti. Este arhitect diplomat, dar are opera de scriitor. A publicat pina acum aproximativ 60 de carti de poezie, proza, teatru, eseu, critica literara. Opera de traducator (din Beckett, Baudelaire, Vian, Modiano, Wallace Stevens, Dylan Thomas, Michaux, Edward Lear, Frank O’Hara etc.) numara peste 30 de carti.
A publicat trei antologii de poezie romaneasca. Majoritatea copertelor cartilor sale sunt concepute si executate de arhitect. Continutul il priveste in principal pe scriitor, dar uneori intervine discret si mina arhitectului. A participat la o duzina de intilniri poetice internationale. In 2005, la Rotterdam, opera sa poetica a constituit obiectul unui atelier de traduceri. Are citeva carti (poezie, proza) traduse in Franta, Belgia, Macedonia, Bulgaria. Zeci de reviste din lume i-au publicat poeziile, nuvelele, haikuurile.
De citiva ani pregateste o expozitie retrospectiva a operelor sale grafice (circa 100 de tablouri).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.