Cărțile autorului Arthur Miller

Arthur Miller (1915‑2005) s‑a nascut la New York, in familia instarita a unui producator de imbraca­minte, care va ajunge in pragul ruinei in 1929, odata cu prabusirea bursei. E obligat sa munceasca inca din scoala pentru a‑si ajuta familia si apoi sa‑si ia diferite slujbe pentru a se intretine la universitate. Isi descopera atractia fata de dramaturgie si, dupa citeva esecuri, cunoaste succesul pe Broadway, in 1946, cu piesa Toti fiii mei, distinsa cu prestigiosul Tony Award. In 1949 are loc premiera piesei Moartea unui comis‑voiajor, care va deveni unul dintre textele fundamentale ale dramaturgiei secolului XX si, toto­data, prima piesa din istorie laureata cu toate cele trei mari premii ale teatrului american: Premiul Pulitzer, Premiul Tony si New York Drama Critics’ Circle Award. Acuzat de activitati antiamericane, scrie Vrajitoarele din Salem (The Crucible, 1953), o alegorie a persecu­tiilor la care Miller a fost supus alaturi de alte per­sonalitati din lumea filmului si a teatrului. Printre piesele sale celebre se mai numara: Dupa cadere (1964), Vedere de pe pod si Amintiri din doua dimineti de luni (1955), Pretul (1968). A mai scris scenariul filmului Inadaptatii (1961), care a marcat ultima apa­ritie pe marele ecran a fostei sale sotii, Marilyn Monroe.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.