Cărțile autorului Rudolf Wittkower

Rudolf Wittkower (1901‑1971) s‑a format la scoala lui Adolf Goldschmidt. S‑a ocupat indeosebi de arta Renasterii si a barocului. A fost totodata puternic influentat de metoda lui Aby Warburg, aplicind cu succes iconologia la domeniul arhitecturii si exercitind in aceasta directie o puternica influenta atit asupra teoreticienilor artei, cit si asupra arhitectilor. A fost profesor de istoria artei la University of London si la Cambridge, membru al Institutului Warburg si presedinte al Departamentului de Istorie si Arheologie la Columbia University din New York. Dintre volumele publicate, mentionam: Architectural Principles in the Age of Humanism, 1949; Art and Architecture in Italy, 1600‑1750, 1958; Born under Saturn: The Character and Conduct of Artists from Antiquity to the French Revolution (in colaborare cu Margot Wittkower), 1964; The Divine Michelangelo (in colaborare cu Margot Wittkower), 1964; Gian Lorenzo Bernini: The Sculptor of the Roman Baroque, 1966. O ampla editie a eseurilor sale, The Collected Essays of Rudolf Wittkower, a aparut la Londra in 1975.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.