Cărțile autorului Alan Sillitoe

Alan Sillitoe (1928‑2010) s‑a nascut in Nottingham, intr‑o familie de muncitori. A renuntat la scoala la virsta de paisprezece ani si a muncit o vreme in fabrica, ocupindu‑si timpul liber cu lecturi. In 1945 a ajuns controlor de trafic aerian in cadrul Fortelor de Aviatie britanice, insa s‑a imbolnavit de tuberculoza si a fost pensionat la virsta de 21 de ani. Reprezentant al Generatiei Tinerilor Furiosi, desi ii displacea sa fie desemnat astfel, a scris numeroase romane si povestiri, abordind mai ales o tematica sociala, printre care Saturday Night and Sunday Morning (1958; Simbata seara, duminica dimineata), despre atmosfera deceptionanta si lipsa de oportunitati a clasei muncitoare in anii de dupa razboi, The General (1960), A Start in Life (1970), Ragman’s Daughter (1972), The Widower’s Son (1976) si a publicat de asemenea mai multe volume de poezii si de eseistica. In 1995, biografia sa, Life Whitout Armour, s‑a bucurat de mare succes la publicare. In anii ’90 i s‑a acordat o diploma onorifica din partea Universitatii Nottingham, iar in 1997 a fost ales membru al Societatii Regale de Literatura britanice.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.