Cărțile autorului Cesar Aira

Cesar Aira s‑a nascut in 1949, in Argentina. A studiat Dreptul si Literele, a scris peste cinzeci de carti, traduce si isi consacra timpul studiilor critice, axindu‑se in special pe monografii si lite­ratura experimentala. Ca profesor universitar, tine cursuri de poezie la Universitatile din Buenos Aires si Rosario. In 1998, romanul Cum m‑am facut calu­garita (1993) a fost ales de suplimentul cultural Babelia al ziarului spaniol El País printre cele mai bune zece volume de fictiune ale anului, aducindu‑i celebritatea. Printre romanele sale se numara: Congresul de literatura (1999), Ziua de nastere (2001), Cum am ris (2005), Creierul muzical (2005), Cina (2006), Conversatiile (2007), trilogia Vindecarile miraculoase ale Doctorului Aira (2007). In volumele sale, Aira cauta sa elaboreze o estetica de avan­garda, apropiata prin anumite tehnici de suprare­alism, in acelasi timp refuzind sa se incadreze in asteptarile publicului elitist, inspirindu‑se din lite­ratura de consum, SF sau din cultura populara. Uneori, Aira foloseste stilul popular al comics‑uri­lor si romanelor de gen, ca in Aventurile lui Barba‑Verde (2009), alteori, se joaca cu stereotipurile unui Orient exotic, ca in Un roman chinezesc (1987) sau Micutul calugar budist (2005). Cartile sale, surprinzatoare si exotice, i‑au fost rapid publicate in numeroase tari.

 

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.