Cărțile autorului Emanuel Neuman

Emanuel Neuman (Manole din Jurnalul fericirii) a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai lui N. Steinhardt, intilnirea cu el fiind considerata de memorialist cel mai semnificativ eveniment de pna la botez. Coleg cu N. Steinhardt la Facultatea de Drept, este pasionat de dreptul constitutional. Obtine titlul de doctor in Drept cu teza Limitele puterii statului (1937). In 1934-1935 colaboreaza la Revista burgheza, unde detine rubrica „Economic, social si monden“ si unde publica un fragment de roman, cu titlul Freud si Conul Costake. Este mentor al tinarului Steinhardt, initiindu-l in probleme culturale, ideologice sau de filosofie identitara. Cei doi incearca sa se integreze in Sinagoga, dar tentativa lor esueaza. Neuman se va indrepta spre agnosticism, Steinhardt spre crestinism. Dintre proiectele lor comune fac parte o Istorie a parlamentarismului romanesc si La religion anti-sémite (Du socialisme au national-socialisme), proiecte care nu vor fi insa duse pina la capat. Casatorit cu Gertrude Steinhardt, vara lui N. Steinhardt, Emanuel Neuman pleaca in anii ’60 la Bruxelles, unde lucreaza ca maitre de recherches la Institut International des Sciences Administratives si publica recenzii in revista institutului respectiv. Se stinge la Bruxelles in 1995.
 

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.