Cărțile autorului Ana Muntean

Ana Muntean este profesor universitar doctor la Catedra de Asistenta Sociala, Universitatea de Vest din Timisoara, presedinte fondator al organizatiei Societatea pentru copii si parinti (SCOP), director fondator al revistei de specialitate Copiii de azi sunt parintii de maine si presedinte al Societatii Nationale pentru Copilul Abuzat si Neglijat (SN‑CAN). In 1999‑2000 initiaza, printr‑un proiect Tempus JEP pe care il coordoneaza, avand ca principal partener Universitatea Paris V (Sorbona), programul postuniversitar de specializare in prevenirea abuzului si neglijarii copilului „Formare de experti in bunastarea copilului in familie si societate”. In 2003 este codirectorul unui program NATO Advanced Study Institute, cu tema Prevention and Intervention in Child Maltreatment: Development and Assessment of Programs. A tradus lucrari de specialitate din limbile engleza si franceza. A creat si coordoneaza, incepand cu anul universitar 2005‑2006, un masterat in supervizare a serviciilor pentru copil si familie. Incepand cu anul 2005, este director fondator al Centrului de Cercetare a Interactiunii Copil‑Parinte (CICOP) al Universitatii de Vest din Timisoara. In perioada 2006‑2008, a fost consultant national in problema violentei impotriva copilului in cadrul unui proiect al Consiliului Europei. A organizat in 2007, la Timisoara, cel de‑al doilea Forum International cu tema „Securitate psihologica. Trauma si Rezilienta”, patronat de Universitatea Paris VIII. A sustinut numeroase formari de scurta durata pentru profesionistii din teren, in domeniul prevenirii maltratarii copilului si al violentei domestice. Coordoneaza un proiect national de cercetare in domeniul adoptiilor nationale. A publicat numeroase articole si lucrari, intre care: Abuzul si neglijarea copilului (coautor, 2000); Violenta domestica si maltratarea copilului (2000); Victimele violentei domestice: copiii si femeile (coautor, 2000); Familii si copii in dificultate (2001); Rolul limbajului in structurarea orientarii temporo‑spatiale (normal/patologic) (2001); Psihologia dezvoltarii umane (editia I, 2002; editia a II‑a, Polirom, 2006; editia a III‑a, Polirom, 2009); Strada, intre fascinatie si servitute (coautor, 2003); Comunicarea emotionala cu copilul victima (coord., 2004); Marturii paralele: Romania (coord., 2004); Ghid de interventie cu copilul maltratat (2004), Practici in asistenta sociala. Romania si Germania (coord., Polirom, 2007) si Supervizarea. Aspecte practice si tendinte actuale (coord., Polirom, 2007).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.