Cărțile autorului Thomas De Quincey

Thomas De Quincey (1785‑1859) s‑a născut în Manchester, ca fiu al unui negustor înstărit, care a murit când Thomas era foarte mic, şi al unei mame inteligente şi autoritare. A fost un copil bolnăvicios şi singuratic şi a fost educat foarte strict. În 1796 a fost înscris la King Edward’s School, în Bath, dar după trei ani mama l‑a retras de acolo şi l‑a înscris la altă şcoală. La vârsta de cincisprezece ani a fost trimis la Manchester Grammar School, de unde a fugit după nouăsprezece luni, refuzând să se întoarcă. Spirit rebel, adolescentul Thomas a plecat de unul singur într‑o călătorie prin Ţara Galilor, apoi a ajuns în Londra, unde a trăit într‑o sărăcie lucie, a suferit de foame şi s‑a îmbolnăvit, însă a refuzat să ceară ajutorul familiei. În cele din urmă s‑a întors totuşi acasă. După această escapadă boemă, De Quincey a studiat la colegiul Worcester din Oxford, dar nu a reuşit să treacă examenul oral final şi să obţină o diplomă de absolvire. În această perioadă i‑a cunoscut pe poeţii Samuel T. Coleridge şi William Wordsworth. Pe ultimul dintre ei îl admira din copilărie şi, din acest motiv, De Quincey s‑a mutat ulterior în regiunea Marilor Lacuri, evocată de Wordsworth în poemele sale. A fost jurnalist, eseist şi traducător, însă a rămas în memoria culturală a lumii cu volumul Confesiunile unui opioman englez. Textul acesta nu i‑a inspirat doar pe romancieri şi poeţi, ci chiar şi pe muzicieni şi pictori. Thomas De Quincey a murit pe 8 decembrie 1859, în Edinburgh, Scoţia.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.