Cărțile autorului François Mauriac

Unul dintre scriitorii de referinta ai secolului XX, François Mauriac (1885-1970) s-a nascut la Bordeaux. A studiat Literele la universitatea din Bordeaux si, in 1908, a fost admis la Ecole Nationale des Chartes, dar a renuntat curind la studii pentru a se dedica literaturii. Miinile impreunate, un volum de poeme care i-a aparut in 1909, a stirnit interesul criticii, dar abia in 1922, cind publica romanul Sarutul dat leprosului, Mauriac devine faimos. In 1933 este ales membru al Academiei Franceze. Supravietuieste Primului Razboi Mondial, fiind mobilizat ca infirmier in trupele armate, pe teritoriu ocupat. In 1958, Charles de Gaulle ii confera titlul de Mare Ofiter al Legiunii de Onoare. Romanele sale – dintre care amintim Pustiul dragostei (1924), distins cu Marele Premiu al Academiei Franceze, Therese Desqueyroux (1927), Destine (1928), Misterul Frontenac (1933), Caile marii (1939) – s-au bucurat de un succes imens, fiind traduse in aproape toate limbile. In 1952 i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatura pentru insemnata contributie adusa la dezvoltarea acesteia in calitate de romancier, poet, dramaturg, gazetar si polemist.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.