Cărțile autorului Cicerone Ionițoiu

Cicerone Ionitoiu este poate cel mai cunoscut dintre supravietuitorii Gulagului romanesc, condamnat pentru ca a facut parte din conducerea organizatiei de tineret a P.N.T. Dupa un deceniu de lupta impotriva abuzurilor din penitenciarele si lagarele regimului comunist, a iesit din infern hotarit sa spuna adevarul despre genocidul la care a fost supus poporul roman in aceasta perioada intunecata a istoriei sale. Nici in inchisoare, nici in lumea libera, unde a ajuns in 1979, nu a abdicat de la crezul sau, acela de a‑si ajuta tovarasii de suferinta si de „a cauta in permanenta in cutele cele mai ascunse ale memoriei pentru a aduce la suprafata fapte si oameni” care au facut cinste unei generatii lovite de istorie. Impresionantei sale opere de documentare asupra Gulagului romanesc (cele unsprezece volume ale dictionarului Victimele terorii comuniste. Arestati, torturati, intemnitati, inchisi, cele trei volume intitulate Morminte fara cruce, cele doua din Martiri si marturisitori ai bisericii din Romania sau primul volum de Memorii. Din tara sirmelor ghimpate, publicat in 2009 la Editura Polirom, pentru a enumera doar citeva dintre lucrarile publicate) i se adauga acum al doilea volum de memorii, pagini cutremuratoare despre destine cumplite, suferinta, tortura, tradare, dar si despre compasiune, iubire, solidaritate si dirzenie de neclintit.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.