Cărțile autorului Ioan Scotus Eriugena

Ioan Scotus (Iohannes Scottus) Eriugena s-a nascut in primul sfert al veacului al IX-lea. Nu se cunoaste data sigura a nasterii sale, dar, avind in vedere ca perioada de maxima activitate intelectuala este plasata intre 850 si 870, se va fi nascut, fara indoiala, inainte de 850. Intre 845 si 847 a parasit Irlanda natala si a venit la curtea lui Carol cel Plesuv, unde a activat ca professor in schola palatium. Alaturi de scrierile proprii (De praedestinatione, Annotationes in Martianum, Periphyseon, Homilia in Iohannem, Commentarius in Evanghelium Iohannis, Carmina), Eriugena a tradus o serie intreaga de opere ale teologilor orientali: Pseudo-Dionisie Areopagitul, Maxim Marturisitorul, Grigore de Nyssa, Epifanie al Salaminei. Dupa anul 877 nu se mai stie nimic despre  viata si imprejurarile mortii lui Ioan Scotus Eriugena.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.