Cărțile autorului Francisca Băltăceanu

Francisca Băltăceanu (n. 1943) este profesor asociat la Universitatea din București, unde predă Exegeză biblică și Tradiții textuale: Vechiul Testament. Licențiată în filologie clasică (1965) și teologie (1996), doctor în filologie (1979). A fost asistentă la Catedra de limbi clasice, Universitatea din București (1965‑1989), a predat cursuri de științe biblice la Institutul Teologic Romano‑Catolic, București (1991‑2004). Cele mai recente publicații: Septuaginta (NEC & Polirom, 2004‑2011), membră în comitetul de coordonare și revizie al întregii lucrări și contribuții în volumele I, IV.1 și VI.1 (în colab.); „Fluviile Edenului, între Pom și interzicerea lui (Geneză 2, 4b‑25)”, în Antic și modern. In honorem Luciae Wald (Humanitas, 2006); Vladimir Ghika: Profesor de speranță (în colab., ARCB, 2013); Cele mai frumoase povestiri din Biblie (în colab., Humanitas, 2013); Cele mai frumoase pagini de înțelepciune biblică (în colab., Humanitas, 2015); Biblia după textul ebraic, vol. 1‑3 (în colab., Humanitas, 2017, 2019, 2021).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.