Cărțile autorului Cristina Roman

Cristina Roman (n. 1976) este doctorand al Facultatii de Istorie, Universitatea din Bucuresti, cercetatoare in cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc. Domenii de interes: lichidarea elitei politice romanesti, colectivizarea, istoria Partidului Comunist Roman, institutii, retorica si propaganda ideologiei comuniste in domeniul stiintelor sociale, legislatia represiunii comuniste, mecanismele sistemului represiv din Romania. A publicat: „Campania de lichidare a opozitiei politice in perioada 1945-1947”, in Cosmin Budeanca, Florentin Olteanu (coord.), Forme de represiune in regimurile comuniste, Polirom, Iasi, 2008; „Transformarea fortata a proprietatii agricole individuale in proprietate colectiva - represiunea (1949-1953)”, in Cosmin Budeanca, Florentin Olteanu (coord.), Stat si viata privata in regimurile comuniste, Polirom, Iasi, 2009; „Lichidarea structurilor politice democratice din Romania 1945-1947”, in Sistemul comunist intre realitati si discurs istoriografic, Institutul National pentru Studiul Totalitarismului, Bucuresti, 2009.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.