Cărțile autorului Danilo Kiš

Danilo Kis s-a nascut la 22 februarie 1935 la Subotica in Serbia. A absolvit Facultatea de Litere si Filosofie din Belgrad, specialitatea literatura comparata. Debuteaza in volum cu microromanele Mansarda si Psalm 44 (Mansarda/Psalm 44) in 1962.
A mai publicat: romanul Gradina, cenusa (Editura Univers, 2000); volumul de proza scurta Suferinte timpurii (1969, Rani jadi); romanul Clepsidra (1972, Pesaanik; Editura Univers, 1987; Premiul revistei NIN, 1973) si volumul de eseuri Po‑etica; romanul Cripta pentru Boris Davidovici (1976, Grobnica za Borisa Davidoviaa; Editura de Vest, 1992); volumul‑pamflet Lectia de anatomie (1978, Aas anatomije); In 1986 a fost distins cu titlul de Chevalier des Arts et des Lettres. In 1988 i se confera Preis des Literaturmagazins, iar in Italia, la Roma, Premio di Tevere pentru eseistica. La 15 decembrie este ales membru corespondent al Academiei de Stiinte din Belgrad.
In 1989 primeste premiul Bruno Schulz. La 15 octombrie 1989 Danilo Kis moare la Paris dupa o lunga suferinta. Este inmormintat in orasul Belgrad.
Opera postuma: Viata, literatura (Zivot, litera­tura), Svjetlost, Sarajevo, 1990; Zatul amar al expe­rientei (Gorki talog iskustva), BIGZ, SKZ, Narodna knjga, Belgrad, 1990; Poezii si talmaciri (Pesme i prepevi), Prosveta, 1992; Lauta si cicatricea (Lauta i o iljci), BIGZ, Belgrad, 1994.
Creatia lui Danilo Kis a fost tradusa in peste doua­zeci de limbi.

Pentru mai multe informatii, accesati: www.kis.org.yu

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.