Cărțile autorului Leon Volovici

Leon Volovici (n. 1938) a absolvit in 1962 Facultatea de Litere a Universitatii „Al.I. Cuza”, specialitatea limba si literatura romana. Intre 1964 si 1984, a fost cercetator la sectia de istorie literara a Institutului de filologie „Alexandru Philippide” din Iasi. In 1975 si-a luat doctoratul in filologie romana la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi. Coautor al Dictionarului literaturii romane de la origini pina la 1900 (1979, distins cu Premiul Academiei Romane). In 1984 a emigrat in Israel, stabilindu-se la Ierusalim. Intre anii 1984 si 1989 a fost cercetator la Institutul Yad Vashem pentru studierea Holocaustului, iar din 1989 este cercetator principal si conferentiar la Universitatea Ebraica din Ierusalim, Institutul de Iudaism Contemporan si Centrul International pentru studierea Antisemitismului. Impreuna cu criticul de film Costel Safirman, conduce „Cercul Cultural de la Ierusalim”, este unul dintre initiatorii Societatii de Studii „Benjamin Fondane” (Paris si Ierusalim) si membru in comitetul de redactie al revistei Cahiers Benjamin Fondane. Colaboreaza la revistele 22, Apostrof, Romania literara, Secolul 20, Arc, Dilema, Sfera politicii, Lettre internationale, Plural. Dintre volumele publicate amintim: Ideologia nationalista si „problema evreiasca” (1995, ed. I, Pergamon, Oxford, 1991, distinsa cu Premiul Arcadia), Intilniri la Ierusalim (in colab. cu C. Safirman, 2001), Noi intilniri la Ierusalim (in colab. cu C. Safirman, 2007), De la Iasi la Ierusalim si inapoi (2007), Jews in Eastern Europe: The YIVO Encyclopedia (2008, editor al sectiunilor dedicate istoriei evreilor din Romania).

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.