Cărțile autorului Mircea Lăzărescu

Mircea Lăzărescu (n. 1939, Lugoj), psihiatru, profesor universitar, a condus Clinica Psihiatrică a Universităţii de Medicină din Timişoara între 1983 şi 2011. A participat la înfiinţarea mai multor societăţi în domeniul psihiatriei în România. A publicat numeroase lucrări de psihopatologie clinică, antropologică, fenomenologică şi cognitivă (Introducere în psihopatologia antropologică, Facla, 1989; Tulburările de personalitate, în colab., Polirom, 2007; Tulburarea obsesiv-compulsivă, în colab., Polirom, 2009; Bazele psihopatologiei clinice, Editura Academiei Române, 2010; Psihopatologia psihozelor în perspectiva sinelui. Abordare evoluţionist-fenomenologică, Editura Academiei Române, 2016), de antropologie filosofică (Eseu despre fiinţele intermediare, Editura de Vest, 1994; Despre sărbători, grădini şi logos, Brumar, 2004), precum şi volume de eseuri (Chin, extaz şi nebunie înaltă în secolul XX, Brumar, 2011; Gâlceava înţelepţilor în jurul timpului, Brumar, 2017; Constantin Noica sau insuportabila filosofie, Brumar, 2018), de memorialistică (Culorile nostalgiei, Imprimeria Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, 1998, 2017; Odiseu fără Ithaca. Note din jurnalul unui psihiatru, Bastion, 2008) şi de studii care ţin de psihologie şi psihopatologia evoluţionist-culturală (Ce este tulburarea mentală, Polirom, 2014; Rememorări, Brumar, 2021).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.