Cărțile autorului Philippe Claudel

Philippe Claudel s-a nascut in 1962 in tinutul Meurtheet-Moselle din estul Frantei. Conferentiar la Universitatea din Nancy si profesor la Institutul European de Cinematografie si Audiovizual, a debutat ca scriitor in 1999, cu romanul Meuse l’oubli, care anunta deja una dintre cele mai promitatoare voci ale literaturii franceze contemporane, promisiune confirmata de urmatoarele carti, dintre care amintim: J’abandonne (2000), Les Petites Mecaniques (2003, Premiul Goncourt pentru proza scurta) si La Petite Fille de monsieur Linh (2005). In 2003 i se decerneaza una dintre cele mai importante distinctii literare franceze, Premiul Renaudot, pentru Suflete cenusii (Polirom, 2007), a carui ecranizare a fost foarte bine primita doi ani mai tirziu, Claudel convingind si in ipostaza de scenarist. In 2008, Philippe Claudel debuteaza ca regizor cu Il y a longtemps que je t’aime, avindu-le in rolurile principale pe Kristin Scott Thomas si Elsa Zylberstein.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.