Cărțile autorului J.G. Ballard

J(ames) G(raham) Ballard s-a nascut in 1930 la Shanghai, in China. Dupa atacul de la Pearl Harbor, a fost internat, impreuna cu familia sa, intr-un lagar pentru civili, iar in 1946 a revenit definitiv in Marea Britanie. A studiat medicina la King’s College, Cambridge si ulterior literatura engleza la London University. Copilaria petrecuta in China ii ofera lui Ballard sursa de inspiratie pentru Imperiul Soarelui (1984; Polirom, 2007), un roman nominalizat la Booker Prize, distins cu Guardian Fiction Prize si James Tait Black Memorial Award, tradus in numeroase limbi si cunoscind o ecranizare celebra, in regia lui Steven Spielberg, cu John Malkovich si Christian Bale in rolurile principale. Filmul a obtinut sase nominalizari la Oscar, doua la Globul de Aur si trei premii BAFTA.
J.G. Ballard a debutat in 1956 cu povestiri de factura stiintifico-fantastica, puternic influentate de suprarealismul literar. In 1962 ii apar primele doua romane, The Drowned World si The Wind from Nowhere, urmate de The Drought (1965) si The Crystal World (1966). Dupa primul deceniu de creatie, proza lui dobindeste un caracter pronuntat experimental, impunindu-l ca pe una dintre cele mai cunoscute figuri ale literaturii underground prin The Atrocity Exhibition (1970), Crash (1973; Polirom, 2007; ecranizat in regia lui David Cronenberg, care a obtinut premiul special al juriului la Festivalul de la Cannes), Concrete Island (1974) si High-Rise (1975). Ultimele sale romane – Cocaine Nights (Nopti de cocaina, 1996, nominalizat la Whitbread Novel Award), Super-Cannes (2000, laureat al Commonwealth Writers Prize), Millennium People (2003) si Kingdom Come (2006) – ii consolideaza viziunea intunecata, violenta si distopica asupra societatii contemporane.
BIBLIOTECA POLIROM

Crash

J.G. Ballard
INDISPONIBIL

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.