Cărțile autorului James Ellroy

James Ellroy (Lee Earle Ellroy) s‑a nascut in 1948 in Los Angeles. In 1958 mama lui este omorita, iar Ellroy incearca sa il descopere pe autorul crimei (intreaga poveste va fi relatata in lucrarea non­fic­­tio­­nala My Dark Places). Adolescent rebel si cititor fanatic de romane politiste, James Ellroy a fost exmatriculat din liceu pentru compor­tament turbulent. S‑a inrolat in armata americana, dar a fost lasat la vatra dupa citeva luni. La putin timp dupa aceea ii moare si tatal, iar tinarul Ellroy incepe sa duca o viata dezor­donata. In 1981, la virsta de 33 de ani, debuteaza cu roma­nul Brown’s Requiem, urmat de Clandestine (1982) si Blood on the Moon (1983). Ajunge rapid un scriitor foarte iubit de public si, in acelasi timp, extrem de apreciat de criticii genului. Una din trasa­turile caracteristice ale prozei sale este asa‑numitul „stil tele­grafic”, alert si dinamic, rezultat din omiterea unor cuvinte sau sintagme, ceea ce creeaza senzatia unui discurs fragmentat si rapid. „Cvartetul L.A.‑ului“ (L.A. Quartet), din care fac parte roma­nele The Black Dahlia (1987), The Big Nowhere (1988 ; Polirom, 2007), L.A. Confi­dential (1990 ; Polirom, 2007) si White Jazz (1992), s‑a bucurat de un imens succes. De altfel, cartile lui Ellroy au ajuns sistematic pe lista bestsellerurilor din Statele Unite. Opera sa a fost tradusa peste tot in lume si a cunoscut ecra­ni­zari celebre. Printre romanele adaptate pentru cinematograf se numara Blood on the Moon (filmul Cop, lansat in 1988), Brown’s Requiem (1998) sau The Black Dahlia (2006). Romanul L.A. Confi­dential a fost ecra­nizat in 1997, cu o distributie de exceptie: Kim Basinger, Russell Crowe si Kevin Spacey. Filmul a cucerit doua premii ale Academiei Americane de Film, un premiu BAFTA si un Glob de Aur.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.