Cărțile autorului Herman Melville

Herman Melville (1819-1891) s-a nascut la New York, intr-o familie de origine scotiana, cu ascendenta nobiliara. Desi ocolit de succes in timpul vietii, Melville este considerat astazi unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai prozei americane moderne si creatorul unui personaj intrat in panteonul figurilor de neuitat ale literaturii universale: capitanul Ahab. Scriitor prolific, a lasat posteritatii nu mai putin de unsprezece romane (ultimul dintre acestea, ramas in manuscris, nu a putut fi descoperit si incredintat tiparului), majoritatea avind ca subiect viata marinarilor si calatoriile lor pline de primejdii si a caror sursa de inspiratie este experienta de tinerete a autorului. Melville a mai publicat poezii si proze scurte, cea mai renumita dintre acestea fiind nuvela Bartleby scribul (1853), un text care anticipa caracteristicile literaturii existentialiste.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.