Cărțile autorului Ion Vartic

Ion Vartic este istoric si critic literar, eseist. A fost membru al grupului literar „Echinox”. Profesor la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj. Initiator, la aceasta universitate, al invatamintului de arta teatrala (1990). Intre 1990 si 1992 a fost subsecretar de stat in Ministerul Culturii. Intre 2000 si 2010 a fost director general al Teatrului National „Lucian Blaga” din Cluj. Volume publicate: Spectacol interior (Editura Dacia, 1977); Radu Stanca. Poezie si teatru (Editura Albatros, 1978); Modelul si oglinda (Cartea Romaneasca, 1982); Ibsen si „teatrul invizibil” (Editura Didactica si Pedagogica, 1995); Cioran naiv si sentimental (Biblioteca Apostrof, 2000; tradus in Spania, sub titlul Cioran ingenuo y sentimental, Mira Editores, 2009); Clanul Caragiale (Biblioteca Apostrof, 2002). A colaborat la volumele colective: Adolfo Bioy Casares. Album (Premio „Cervantes”, 1991); Cahier Cioran (Editions de L’Herne, 2009). Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania (1978, 2001); Premiul de Critica „G. Calinescu” (1982); Premiul Sectiei Romane a Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru (1995); Premiul de Critica al Salonului National al Cartii (1995); Premiul Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor (2000, 2004). De acelasi autor la Editura Polirom: Bulgakov si secretul lui Koroviev (coeditare cu Biblioteca Apostrof, 2006).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.