Cărțile autorului François Weyergans

Om de litere, de imagine si de teatru, Francois Weyergans s-a nascut in 1941, la Bruxelles. Asemenea tatalui sau, el insusi prozator, eseist, critic literar si de film (al carui portret il regasim in romanul lui Weyergans din 1997, Franz si Francois), incepe sa publice, inca din adolescenta, articole de critica cinematografica. In 1961, la doar douazeci de ani, realizeaza primul sau film (despre Maurice Bejart, care-i va ramine prieten si ii va servi ulterior drept sursa de inspiratie pentru Je t’aime tu danses). Dupa o serie de documentare si citeva lungmetraje, se lanseaza in literatura; primul sau roman, Le pitre (1973), o relatare jucaus-sarcastica a propriei sale experiente ca pacient al celebrului psihanalist Jacques Lacan, este distins cu premiul Roger Nimier. In 1979, 1980 si 1981 publica, intr-o succesiune rapida, alte trei romane; ultimul dintre acestea, Macaire le copte, este nominalizat atit la premiul Goncourt, cit si la Renaudot si obtine, in Belgia, premiul Rossel. In ultimii 15 ani, i-au aparut nu mai putin de noua romane, printre care Le radeau de la meduse (1983, Prix meridien des quatre jurys), Je suis ecrivain (1989), La demence du boxeur (1992, Prix Renaudot), Salome (scris in 1969, dar publicat abia in 2005).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.