Cărțile autorului Norman Mailer

Norman Mailer (1923-2007) s-a nascut in Long Branch, New Jersey. A studiat la universitati de elita, printre care Harvard si Sorbona. A luptat in Filipine in cel de-al Doilea Razboi Mondial, experienta reflectata in capodopera sa, romanul Cei goi si cei morti, publicat la virsta de numai douazeci si cinci de ani, care a primit elogii fara precedent din partea criticii, intrind imediat in canonul literar american. A fost coeditor al faimoasei reviste Village Voice (1954). A candidat fara succes la postul de primar al New Yorkului in 1969 si a fost presedinte al PEN Clubului american din 1984 pina in 1986. Opera lui este un melanj de fictiune, jurnalism si eseistica, iar combinatia de reportaj si proza subiectiva se intilneste in multe dintre cele mai cunoscute carti ale sale, precum Armatele noptii (1968, distins cu Premiul Pulitzer si National Book Award), Bataia (1975), Cintecul calaului (1979, Premiul Pulitzer), Strigoiul lui Harlot (1991). Pe linga romane, a mai publicat poezie, proza scurta, scrieri politice, eseuri, biografii si critica literara. De acelasi autor, la Editura Polirom au fost traduse romanele: Cei goi si cei morti (2004), Un vis american (2005), Evanghelia dupa Fiul (2006) si Castelul din padure (2007).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.