Cărțile autorului Amos Oz

Considerat cel mai mare scriitor israelian contemporan, Amos Oz s‑a nascut in 1939 la Ierusalim. In 1952, dupa sinuciderea mamei sale, isi schimba numele din Klausner in Oz si se stabileste in kibbutzul Hulda, unde isi va petrece mai bine de treizeci de ani. Isi ia licenta in filosofie si literatura la Universitatea Ebraica din Ierusalim, dar revine apoi in kibbutz, dedicindu‑se scrisului, agriculturii si activitatii didactice la liceul local. A luptat in Razboiul de Sase Zile din 1967 si in Razboiul de Yom Kippur din octombrie 1973. In 1965 ii apare prima culegere de povestiri, Acolo unde tipa sacalii, urmata, in 1966, de romanul Altundeva, poate. In 1968 publica Sotul meu, Michael (Polirom, 2005), care a provocat o adevarata furtuna literara si politica. Romanul a fost tradus in peste douazeci de limbi si transpus pe marele ecran. Volumele de povestiri Spre moarte (1971) si Dealul sfatului nelegiuit (1976, pentru care i se decerneaza Brenner Prize for Literature) sint considerate printre cele mai reusite scrieri ale sale. In 1987 ii apare Cutia neagra, bestseller in Israel si Europa, tradus in douazeci de limbi si distins cu prestigiosul premiu francez Femina Etranger.

Proză XXI

Fima

Amos Oz
INDISPONIBIL

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.