Cărțile autorului Iamblichos

Iamblichos (cca 250 – cca 330), elev al lui Anatolios si al lui Porfir, este considerat al treilea dintre marii reprezentanti ai neoplatonismului. Gindirea sa marcheaza o trecere de la intelectualismul pur al acestuia din urma la o filosofie religioasa specific greco-romana ce integreaza mituri, rituri si formule magice. S-a bucurat de o faima extraordinara in Antichitatea tirzie, apoi chiar in Evul Mediu bizantin, in ciuda pozitiei sale anticrestine (printre admiratorii filosofului s-a numarat si imparatul Iulian Apostatul). La sfirsitul secolului al XV-lea, Iamblichos a fost redescoperit prin traducerile latine ale umanistilor Marsilio Ficino si Nicola Scutellio, care au modificat si simplificat titlul uneia dintre cele mai importante scrieri ale sale pentru a veni in intimpinarea interesului crescind al publicului educat fata de cultura si civilizatia Egiptului antic.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.