Cărțile autorului Michel Tournier

Nume de referinta al literaturii franceze contemporane, Michel Tournier s-a nascut la Paris, in 1924. A urmat cursuri de filosofie la Sorbona si la Universitatea din Tübingen. A colaborat la Radiodifuziunea Franceza, apoi la postul de radio Europe I. De mai bine de patruzeci de ani a trait in casa parohiala a unui sat minuscul situat la patruzeci de kilometri de Paris. A debutat in 1967 cu romanul Vineri sau Limburile Pacificului, incununat cu Marele Premiu pentru roman al Academiei Franceze. In 1970 a publicat Regele Arinilor, laureat cu Premiul Goncourt. In 1972 ii apare romanul Meteorii, urmat de eseul Vintul Paraclet (1977), volumele de nuvele Cocosul de munte (1978, aparut in limba romana cu titlul Piticul rosu) si Zborul Vampirului (1982), romanele Gilles & Jeanne (1983), Picatura de aur (1986) etc. Din 1972 este membru al Academiei Goncourt. In 1993 i s-a decernat Medalia Goethe, iar in 1997 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Londra. La Editura Polirom au aparut: Gaspar, Melhior & Baltazar (2003), Picatura de aur (2003) si Fecioara si capcaunul (2004). S-a stins din viata la 18 ianuarie 2016.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.