Asistența în familie a persoanei cu...
ISBN
973-683-816-1
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
240
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM > Asistență socială
Domenii

Asistența în familie a persoanei cu deficiență funcțională. Tehnici de îngrijire și manevrare a bolnavului

Autori: Adriana Albu , Constantin Albu , Ioan Petcu
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Dupa succesul unei lucrari anterioare in domeniu – „Asistenta psihopedagogica si medicala a copilului deficient fizic” (publicata tot la Polirom) –, autorii ofera celor interesati noi informatii necesare asistentei medicale la domiciliu a subiectilor cu deficiente motorii de diferite grade si cauze. Sint prezentate particularitatile asistentei la domiciliu a persoanelor imobilizate la pat, de la ingrijirile corporale de baza si pina la cele care privesc incontinenta urinara sau intestinala, tulburarile trofice si respiratorii, precum si alte stari patologice. Prin problematica abordata, lucrarea se adreseaza atit cadrelor medicale auxiliare, cit si celor interesati de problemele specifice asistentei medicale.
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
240
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Asistentul in fata pacientului • Principii si obiective ale asistentei la domiciliu • Organizarea asistentei la domiciliu • Organizarea activitatii asistentului • Elemente de anatomie functionala si biomecanica • Ingrijiri medicale specifice • Ingrijiri corporale de baza • Sisteme de manevrare a pacientului • Reactiile organismului in conditiile reducerii miscarii • Pozitionarea corecta a pacientului • Stimularea activitatii motrice a copilului


Despre autori


Adriana Albu a absolvit Institutul de Medicina si Farmacie din Iasi; este medic primar, specialitatea Igiena, conferentiar la Catedra de Igiena a UMF Iasi, doctor in stiinte medicale. A publicat, in calitate de coautoare: Psihomotricitatea (Editura Spiru Haret, Iasi, 1999), monografia Asistenta psihopedagogica si medicala a copilului deficient fizic (Editura Polirom, Iasi, 2000), Asistenta in familie a persoanei cu deficienta functionala (Editura Polirom, Iasi, 2001), Stiti sa respirati corect? (Editura Polirom, Iasi, 2001).


Constantin Albu este absolvent al Institutului de Cultura Fizica din Bucuresti. A sustinut cursul de asistenta psihopedagogica a copilului deficient motor la Facultatea de Psihopedagogie Speciala, precum si cursul de psihomotricitate la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, sectia Kinetoterapie, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi. A publicat, in calitate de coautor: Psihomotricitatea (Spiru Haret, 1999), monografia Asistenta psihopedagogica si medicala a copilului deficient fizic (Polirom, 2000), Asistenta in familie a persoanei cu deficienta functionala (Polirom, 2001), Stiti sa respirati corect? (Polirom, 2001), Kinetoterapia pasiva (Polirom, 2004), Dictionar de kinetoterapie (Polirom, 2007) si Universul de miscare al copilului mic (0‑3 ani) (Polirom, 2008).Ioan Petcu (autor)
Ioan Petcu, medic primar ortopedie-traumatologie, Spitalul de Recuperare, Clinica Ortopedie-Traumatologie, doctorand, este asistent universitar in cadrul UMF Iasi; a urmat numeroase specializari si perfectionari in clinici din Franta.