Națiunea virtuală. Eseu despre...
ISBN
973-683-821-8
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
144
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Colecție
-
Domenii

Națiunea virtuală. Eseu despre globalizare

Autori: Eugen Ovidiu Chirovici
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Acceptiunea termenului de globalizare imparte lumea in doua tabere total opuse. Intelesul pozitiv al globalizarii este acela de progres. Un schimb de informatii si o economie neingradita in toata lumea, fara bariere si fara influenta politicului, un joc liber al puterilor prezente pe piata. Partea negativa a globalizarii este nivelarea si incercarea de a duce intr-un ritm comun culturi cu diverse grade de dezvoltare. Cartea trateaza acest subiect de maxima actualitate, atit in aspectele sale pozitive, cit si in cele negative, fiind demna nu doar de interesul specialistilor in economie, politologie, jurnalism, cultura, dar si de cel al publicului larg.
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
144
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Fără comentarii
De la ducat la moneda euro sau de la Carol cel Mare la Consiliul Europei • Sindromul imuno-statal sau revansa postuma a seniorilor • In ce limba vom silabisi „Globalizare” • „Tunelele” lumii de azi • Ordine si contraordine • Romania in contextul global • Brava Lume Noua


Despre autori


Eugen Ovidiu Chirovici este de profesie economist si jurnalist; absolvent al ASE - Bucuresti; cursuri postuniversitare la University of Glasgow si Institutul pentru Dezvoltare al Grupului Bancii Mondiale (EDI) - SUA. A obtinut Marele Premiu pentru Jurnalism (Clubul Roman de Presa, 1999) si Premiul „Pamfil Seicaru” pentru ziaristica (2000). De acelasi autor: „Masacrul” (Editura Calypso, 1991), „Comando pentru general” (Editura Calypso, 1991), „Romania, zece ani dupa” (Editura Eficient, 1999), „Natiunea virtuala. Eseu despre globalizare” (Editura Polirom, 2001).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.