Mareșala, regia Alina Nelega, spectacol lectură după romanul Marioara Voiculescu. Mareșala teatrului românesc, la Teatrul Odeon

Luni, 27 martie, ora 19.00, în Sala Studio, sărbătorim pentru al V-lea an la rând Ziua Mondială a Teatrului @ODEON și vă așteptăm să cunoașteți o divă a teatrului românesc interbelic puțin cunoscută peste timp, Marioara Voiculescu, căreia îi dedicăm spectacolul lectură Mareșala, în regia Alinei Nelega. Bazat pe romanul Marioara Voiculescu. Mareșala teatrului românesc de Alina Nelega, publicat în colecția Biografii romanțate a editurii Polirom, spectacolul îi are în distribuție pe: Dorina Lazăr, în rolul titular, Alina Berzunțeanu, Sabrina Iașchevici, Cătălina Mustață, Cezar Antal, Ionuț Kivu, Eduard Trifa. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Citeste mai mult
Promovare
50 views

Întâlnire cu Liviu Surugiu & Sevraj: lansare de carte și ședință de autografe

Sâmbătă, 25 martie, ora 12.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), va avea loc o întâlnire cu Liviu Surugiu, eveniment prilejuit de lansarea romanului Sevraj, publicat în colecția „Ego. Proză” a editurii Polirom. Vor vorbi, alături de autor: Michael Haulică și Liviu Szoke Lansarea va fi urmată de o ședință de autografe.

Citeste mai mult
Promovare
34 views

Lansare de carte și ședință de autografe: Cosmin Perța, Ca să nu se aleagă praful de toate

Luni, 27 martie, ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38) Lansare de carte & ședință de autografe: Cosmin Perța, Ca să nu se aleagă praful de toate, colecția „Ego.Proză”, Polirom, 2023   Participă, alături de autor: Florina Pîrjol, Andrei Gogu, Victor Cobuz

Citeste mai mult
Promovare
74 views

Repetiție pentru o lume mai bună, regia Radu Afrim, după romanul omonim al lui Mihai Radu, în premieră la TNB

Sâmbătă, 18 martie 2023, începând cu ora 19.30, în Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB), va avea loc premiera spectacolului „Repetiție pentru o lume mai bună”, în regia lui Radu Afrim, dramatizare de Mihai Radu și Ionuț Sociu după romanul omonim de Mihai Radu, apărut la editura Polirom (2022). Avându-l pe Marius Manole în rolul principal, „Repetiție pentru o lume mai bună” – scenografie Irina Moscu – va avea a doua reprezentaţie duminică, 19 martie, ora 19.30. Cei care doresc să descopere romanul lui Mihai Radu vor putea achiziţiona exemplare la ambele reprezentaţii. Mai multe detalii despre spectacol şi reprezentaţiile viitoare, pe siteul TNB.

Citeste mai mult
Promovare
159 views

Cristian Tudor Popescu la Oradea: întâlnire cu cititorii la Muzeul Țării Crișurilor

Vineri, 24 martie 2023, la ora 15.30, la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea (Str. Armatei Române nr.1/A), Cristian Tudor Popescu va avea o întâlnire cu cititorii, prilejuită de apariția volumului Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative, apărut de curând la editura Polirom. În dialog cu autorul: Dan-Liviu Boeriu. Această întâlnire este organizată de Editura Polirom și Librăriile Humanitas, împreună cu Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, și va avea loc în cadrul evenimentului „Zilele Filmului Istoric”, ce se desfășoară în perioada 23-24 martie 2023, la inițiativa instituției muzeale. Parteneri: Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării din cadrul Universității din Oradea, Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română.  

Citeste mai mult
Promovare
109 views

Romanul Abraxas de Bogdan-Alexandru Stănescu este nominalizat la Premiile Radio România Cultural, ediția 2023

Abraxas de Bogdan-Alexandru Stănescu, apărut în colecția „Fiction Ltd.”  a Editurii Polirom, în anul 2022, este nominalizat la Premiile Radio România Cultural, ediția 2023, la secțiunea „Proză”. Romanul a mai fost nominalizat la Premiul Cartea anului 2022, acordat de revista „România literară”, și este nominalizat la Premiul Naţional de Proză „Ziarul de Iaşi”, ediția 2023. Gala Premiilor Radio România Cultural, ajunsă la cea de-a XXII-a ediție, va avea loc luni, 3 aprilie 2023, de la ora 18.00, pe scena Teatrului Odeon. Este singurul eveniment care premiază toate domeniile culturii din România. Mai multe detalii despre această ediție, aici.Foto autor: Anto Magzan

Citeste mai mult
Promovare
61 views

Întâlnire cu Armand Goșu la Muzeul Unirii din Iași: conferință & sesiune de autografe

Joi, 23 martie, ora 18.00, la Muzeul Unirii din Iași (Lăpuşneanu 14), Armand Goșu va susține conferința „Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei: cauze, evoluție, pericole”, urmată de o sesiune de autografe dedicată volumului Putin, obsesia imperiului, publicat la editura Polirom. Prezintă: Brîndușa Munteanu, muzeograf, Muzeul Unirii Ovidiu Șimonca, jurnalist, revista Timpul Un eveniment organizat de: Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, Editura Polirom și Revista Timpul

Citeste mai mult
Promovare
111 views

Cornel George Popa în dialog cu Ovidiu Șimonca pornind de la volumul definitiv. o trilogie

Vineri, 10 martie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), Cornel George Popa va intra în dialog cu Ovidiu Șimonca, pornind de la volumul definitiv. o trilogie de Cornel George Popa, publicat de curând în colecția Ego. Proză a editurii Polirom.

Citeste mai mult
Promovare
74 views

Lansare de carte la Sighet: Radu Țuculescu, Crima de pe podul Garibaldi

Luni, 6 martie, ora 18.00, la Hotel Restaurant „Grădina Morii”, Sighetu Marmației (str. Mihai Eminescu, nr. 97), va avea loc lansarea romanului Crima de pe podul Garibaldi de Radu Țuculescu, publicat în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom. Va vorbi, alături de autor: Ion Mariș Evenimentul este organizat de Editura Polirom și Rotary Club Sighet.

Citeste mai mult
Promovare
158 views

Lansare de carte la Muzeul de Artă Cluj: Continentul scufundat. Conversații despre trecut de Petre Alexandrescu

Joi, 9 martie, ora 18.00, în Sala Tonitza, Muzeul de Artă Cluj (Piaţa Unirii nr. 30), va avea loc lansarea volumului Continentul scufundat. Conversații despre trecut de Petre Alexandrescu, publicat la editura Polirom.   Invitați: Vlad Alexandrescu Felix Marcu  Sorin Nemeti  Radu Mârza    Moderator: Vasile Hotea-Fernezan   Amfitrion: Lucian Nastasă-Kovács

Citeste mai mult
Promovare
154 views
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.